Što preporučiti kod proljetnog umora?

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Donosimo nekoliko prijedloga za pomoć "u borbi" s proljetnim umorom

Što preporučiti kod proljetnog umora?

U novoj inPharmi predstavili smo po prvi put rubriku pod naslovom „Što preporučiti…“

U svakom broju bavit ćemo se jednom aktualnom zdravstvenom temom i ljekarnicima predstaviti proizvode koje mogu ponuditi svojim pacijentima kao pomoć kod određenog problema.

Prvo izdanje rubrike posvećeno je proljetnom umoru.

Adaptogene biljke, pojedini vitamini i minerali i njihove kombinacije, nutrijenti iz neprerađenih namirnica… česti su sastojci proizvoda koji se mogu pronaći na policama ljekarni, a koji će, uz stručni ljekarnički savjet, pomoći organizmu u borbi protiv proljetnog umora i manjka energije.

Adena Natura Adapto

Da bi lakše obavljali svakodnevne zadatke, pacijenti u ljekarni početkom proljeća često traže preparate koji će im dati više energije i smanjiti osjećaj umora.

Adaptogene biljke omogućuju bolju iskoristivost glukoze i inzulina, što poboljšava transport energije u stanice, čime potiču učinkovitije korištenje kisika i eliminaciju metaboličkog otpada. Tako omogućuju bolji protok energije tijekom dana i smanjuju osjećaj umora u dijelovima dana kada on ne bi trebao biti prisutan. Adaptogeni povećavaju i izdržljivost te olakšavaju oporavak nakon iscrpljujuće fizičke aktivnosti. Dodatak prehrani Adapto sadrži dva ekstrakta adaptogenih biljaka - sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus) i ashwagandu (Withania somnifera). U dozi od jedne do dvije kapsule na dan saveznik su u smanjenju umora i povratku energije. Protiv proljetnog umora uz Adapto!

 

Terranova Multinutrient za kvalitetu života

Prijelaz iz zime u proljeće vrlo je stresan za tijelo koje želi prijeći u „višu brzinu“, a tijekom zime je malo „oslabilo“. Na početku proljeća, kada sve cvjeta i život se budi, pacijenti su nam umorni i letargični… Pravo je vrijeme za nagrađivan holistički multivitaminski pripravak - Terranova Multinutrient za kvalitetu života - jedan od najsloženijih, prirodnih dodataka prehrani. Sadrži čak 31 vitamin i mineral, druge biljne spojeve i još 16 neprerađenih namirnica i biljnih sastojaka kao što su alga spirulina, stabilizirane rižine mekinje bogate antioksidansima, čičak, potočarka, kelj, šipak, acai bobice, maline, kupine, pšenična trava; te encijan, maslačak, kurkuma i kardamom za poboljšanje probave i apsorpcije. Ne treba zaboraviti da je ljudsko tijelo naviklo na vitamine i minerale dobivene hranom, a ne izolirane u kapsuli. Terranova je poznata po visokim etičkim standardima i standardima kvalitete - vitamini i minerali dodaju se u odgovarajućim dozama i aktivnim bioraspoloživim oblicima koje tijelo može apsorbirati i lako koristiti.

 

M.E.V. Feller® Kada jedva stojite na nogama

Koliko puta na dan čujete uzrečicu „jedva stojim na nogama“? Pacijenti se žale na umor i nedostatak energije? Osjećaju se iscrpljeno? Način života i neadekvatna prehrana često pridonose manjku vitamina i minerala neophodnih za normalnu funkciju organizma, pa tako i osjećaju umora i iscrpljenosti. Kada se tome pridoda i proljetni umor, nije čudno da većina jedva stoji na nogama! No, rješenje postoji. Za jednostavnu i brzu pomoć organizmu te jednostavno i brzo „punjenje baterija“ tu je paket M.E.V. Feller® Kada jedva stojite na nogama! Koktel dodataka prehrani za brz povratak energije sadrži Magnezij B6 plus C šumeće tablete s okusom naranče i Multi 100% tablete koje su izvor esencijalnih vitamina i minerala. Magnezij i vitamin B6 pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije.

 

365 nature Liposomalnim vitaminom B12

Iako je dolazak proljeća i toplijih dana uvijek popraćen optimizmom, simptomi iscrpljenosti iznimno su česta pojava upravo u to vrijeme. S obzirom na to da je rijetko moguće u potpunosti živjeti zdravim načinom života i jesti savršeno uravnoteženu prehranu, uzrok umoru može biti nedostatak vitamina B12, i to posebno kod osoba na veganskoj prehrani. Preporučite svojim pacijentima suplementaciju visokokvalitetnim 365 nature Liposomalnim vitaminom B12 u kapsulama, jer taj vitamin pridonosi metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj psihološkoj funkciji. Već 1 kapsula sadrži 1.000 μg biodostupnog liposomalnog vitamina B12 (40.000% PU) koji se zahvaljujući metodi liposomalne inkapsulacije za transport djelatnih tvari, apsorbira brzo i djelotvorno. 

 

Farmakol Feropip sirup

U borbi protiv proljetnog umora, pomanjkanja energije i stanja posrnulog imuniteta vrlo važnu ulogu ima željezo. Farmakol Feropip sirup je ispravan pristup prirodnoj terapiji nadoknade željeza, smanjenju umora i iscrpljenosti. Sadrži dvovalentno željezo visoke bioraspoloživosti i apsorpcije, vitamin C, koncentrirani sok aronije i med medljikovac koji prirodno sadrži vitamin B2 važan za stvaranje stanica krvi. Vitamin C i koncentrirani sok aronije pomažu u vezanju željeza, te uz sirup nije potrebno dodatno uzimati vitamin C. Sirup je bez konzervansa i alkohola, ugodnog je okusa, ne uzrokuje opstipaciju ni grčeve. Preporuča se za nadoknadu željeza u krvi djece od 1. godine, odraslih, trudnica i dojilja.

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner Banner