Što preporučiti

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

kod probavnih tegoba djece i odraslih

Što preporučiti

 

Active Flora Duo

Prema svjetskim gastroenterološkim smjernicama, indikacije za primjenu sojeva S. boulardii i Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 su liječenje i prevencija dijareje uzrokovane antibiotikom te liječenje akutnog gastroenteritisa. Oba soja navode se i u ESPGHAN smjernicama iz 2022. godine za istu namjenu. Dvije in vitro studije rađene upravo s tim sojevima pokazuju da njihova sinergija ima pozitivan učinak na funkcionalnost crijevne mikrobiote, ispoljava antipatogenu učinkovitost kod infekcije enterotoksičnom E. coli te učinkovito umanjuje intenzitet štetnih učinaka kod primjene amoksicilin klavulanske kiseline. Ovaj dodatak prehrani sadrži jedinstvenu kombinaciju Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, Saccharomyces boulardii i inulina. To je sinbiotik koji djeluje dvostruko - brzo normalizira stolicu te oporavlja oštećenu crijevnu floru kod djece starije od 3 g. i odraslih. Uzimaju se 1-2 kapsule na dan.

 

Becutan Kids Vits protiv kolika

Medicinski proizvod u obliku kapi namijenjen je za liječenje nadutosti i kolika uzrokovanih plinovima, gastrointestinalnih vjetrova te dispeptičkih poremećaja KOD dojenčadi, djece i odraslih. Praktična kapaljka u pakiranju omogućuje brzu i jednostavnu primjenu. Preporučena doza za novorođenčad je 20 kapi 1-2 puta na dan ili prema uputama liječnika, po mogućnosti nakon dojenja ili hranjenja mlijekom, a po želji i razrijeđeno u tekućini. Preporučena doza za djecu je 20 kapi 1-2 puta na dan ili prema uputama liječnika, također po mogućnosti nakon obroka i po želji razrijeđeno u tekućini.

 

Biorela® Total

Premium polibiotik koji u jednoj kapsuli sadrži snažnu kombinaciju čak 15 vrhunskih sojeva u dozi od 7 milijardi živih bakterija. Sojevi su pažljivo odabrani zbog svojih specifičnih bioloških karakteristika te su ispitani kod različitih stanja organizma. Namijenjen je cjelokupnoj dobrobiti organizma povećanjem broja i raznolikosti dobrih bakterija u crijevnoj mikrobioti koja pomaže probavi, djeluje zaštitno na crijevnu sluznicu i povoljno na imunološki sustav, sudjeluje u apsorpciji hranjivih tvari te proizvodnji nekih vitamina. Može biti koristan kod stresa i nepravilne prehrane, na putovanjima, u starijoj životnoj dobi i drugim stanjima kod kojih može doći do smanjenja broja dobrih bakterija u crijevima. U pakiranju je od 30 i 60 kapsula, primjeren je za svakodnevnu upotrebu, pogodan je i za vegane, te ne sadrži arome ni konzervanse.

 

Biovitalis® Apetit Forte

Tekući dodatak prehrani koji pospješuje apetit i olakšava probavljivost hrane. Sadrži biljne ekstrakte maslačka, matičnjaka i sirištare (gentiane) koji su izvor gorkih tvari. Gorke tvari potiču rad probavnih žlijezda zbog čega je učinak pospješivanja apetita primjetan odmah nakon primjene. Gorčina biljnih ekstrakata ublažena je prirodnim koncentratom jabuke zbog čega je proizvod vrlo ugodnog okusa. Preporučuje se djeci starijoj od 4 godine i odraslima u slučaju slabijeg apetita, te osobama koje teže probavljaju hranu.

 

Biovitalis® Biolaks

Tekući dodatak prehrani za lakše pražnjenje crijeva kod zatvora (opstipacije). Sadrži laktulozu, učinkovit i pouzdan osmotski laksativ, i koncentrirani sok kruške koji dodatno omekšava stolicu te mu daje ugodan okus. Ne uzrokuje grčeve i ne izaziva navikavanje, što ga čini sigurnim za primjenu tijekom duljeg razdoblja. Primjenjuje se samo jednom na dan, u bilo koje doba dana, neovisno o jelu. Učinak obično nastupa unutar 2 do 48 sati. Preporučuje se djeci i odraslima, a siguran je i blag za korištenje i u trudnoći te u razdoblju dojenja.

 

Chewy Vites Kids Multi-Vit + Probio

Dodatak prehrani u obliku gumenih bombona s vitaminima, jodom i kulturama mikroorganizama, ukusnog okusa šumskog voća. Namijenjen je djeci starijoj od 3 godine. Samo jedan bombon sadrži dnevnu dozu jedanaest vitamina i dvije milijarde dobrih bakterija dva klinički testirana soja - Bifidobacterium infantis i Lactobacillus rhamnosus. Sadržani sojevi na prirodan način potiču probavu i održavaju crijevnu floru. Proizvod sadrži i jod koji doprinosi normalnom rastu djece, te folnu kiselinu koja doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Preporučuje se za vrijeme i nakon terapije antibioticima. 

 

Cotidierbe

Dodatak prehrani u obliku tableta za odrasle na osnovi sene, sljeza, cimeta i klinčića. Sena se tradicionalno koristi za pokretljivost crijeva čime se stimulira i njihovo pražnjenje. Sljez omekšava stolicu kako bi sadržaj kroz crijevo prošao bez iritacija. Cimet i klinčić smanjuju nadutost i plinove u crijevima.

 

Enterosgel®

Oralna suspenzija indicirana za simptomatsko liječenje akutnog proljeva i liječenje sindroma iritabilnog crijeva s proljevom. Poput “pametne spužve” na svoju površinu veže neke toksične i štetne tvari u crijevu (npr. endotoksine, enterotoksine) smanjujući učestalost stolice i trajanje proljeva. Iz tijela se uklanja stolicom, a na taj način se uklanjaju i adsorbirani toksini i štetne tvari, što može biti korisno za liječenje indiciranih stanja. Kod osoba sa sindromom iritabilnog crijeva s proljevom, osim proljeva, ublažava i simptome bolova u trbuhu, nadutosti i hitne potrebe za pražnjenjem, što je potvrđeno kliničkom studijom. Može se uzimati tijekom trudnoće i dojenja, a prema najnovijoj uputi smije se primjenjivati od rođenja.

 


ESI Regulator probave  

Dodatak prehrani za poticanje i reguliranje probave odraslih i djece starije od 12 godina. Sadrži fino mljevene sjemene ljuskice indijskog trpuca (Plantago ovata) bogate vlaknima i kombinaciju biljnih ekstrakata iz komorača, paprene metvice, maslačka, matičnjaka i artičoke. Vlakna psilijuma bubre u tekućini povećavajući svoj volumen. Crijevni sadržaj se povećava i postaje mekši, crijeva se potom brže i lakše pokreću, a to je osobito važno za redovito pražnjenje. Kod prve primjene psilijuma učinak se očekuje za 1 do 2 dana, ali se ubrzo uspostavlja ritam i redovito pražnjenje crijeva. Uz vlakna psilijuma, kapsule sadrže biljne ekstrakte koji pomažu reguliranju probave, olakšavaju je i poboljšavaju probavne funkcije. Pražnjenje crijeva je ugodno i redovito, bez neočekivanog ili iznenadnog djelovanja.

 

Flobian®

Uobičajeni simptomi IBS-a su otežana probava, nadutost, vjetrovi, mekša stolica, neredovita stolica praćena zatvorom/dijarejom, raširena bol u donjem dijelu trbuha i sl. Velik broj pacijenata nema postavljenu dijagnozu, ali zbog simptoma traže savjet ljekarnika. Često posežu za proizvodima koji djeluju na simptome, ali ne i na uzrok. Ovaj proizvod istovremeno djeluje i na simptome i na uzrok iritabilnog kolona, a njegova učinkovitost je znanstveno dokazana. Sadrži jedinstven, klinički dokazan i patentiran mikrobiotički soj Lactobacillus plantarum 299v, patent švedske tvrtke Probi, na kojem su provedena brojna istraživanja i više od 60 kliničkih studija koje su dokazale djelotvornost i sigurnost. Učinkovito inhibira vezanje patogenih bakterija, jača međustanične veze u crijevima, popravlja metaboličke funkcije eritrocita, modelira sekreciju citokina… Jedna kapsula sadrži najmanje 20 milijardi živih, liofiliziranih bakterija L. plantarum 299v, do kraju roka trajanja. Kao i drugi proizvodi Probiotic Excellence Centra, zaštićen je patentiranom aTECH tehnologijom koja jamči učinkovitost i kvalitetu do kraja roka valjanosti. Znanstveno dokazano učinkovito smanjuje bol (100%), popravlja sve GI funkcije (95%), smanjuje nadutost i regulira stolicu.

 

OMNi-BiOTiC® STRESS

Postoji direktna veza između crijeva i mozga, a pod utjecajem je crijevnih bakterija koje imaju veliku ulogu u određivanju može li se stres „probaviti“ na učinkovit način, ili će ostaviti određene posljedice na zdravlje. Ovaj sinbiotik koji sadrži 9 ljudskih bakterijskih sojeva uz dodatak vitamina B skupine, doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i psihološkoj funkciji, te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Osim pozitivnog utjecaja na gastrointestinalne tegobe, istraživanja su pokazala njegovo pozitivno djelovanje i na razinu energije, fizičku i mentalnu iscrpljenost te spavanje. Preporučuje se djeci i odraslima koji su opterećeni svakodnevnim obavezama.

 

Salvit AcidoRelief

Jedinstvene tablete za žvakanje okusa mente, za prevenciju i liječenje pojačane želučane kiseline, gastroezofagealnog i laringofaringealnog refluksa te za zaštitu sluznice. Ono što ga čini jedinstvenim je snažan trojni učinak koji ima mogućnost trenutnog djelovanja. Namijenjen je za neutralizaciju želučane kiseline, zaštitu želučane sluznice te za prevenciju i liječenje refluksa. Svoje snažno, trojno i trenutno djelovanje duguje sinergiji tri aktivna sastojka: ekstraktu sjemenki tamarinda koji djeluje zaštitno, natrijevom alginatu koji djeluje antirefluksno i zaštitno, te kalcijevom karbonatu i kalijevom bikarbonatu koji imaju antacidno djelovanje.

 

Salvit GastriCon

Medicinski proizvod za ublažavanje simptoma povezanih s prekomjernim nakupljanjem plinova u želucu i crijevima, koji su posljedica crijevne fermentacije tijekom probavnih procesa. Jedna kapsula sadrži 240 mg simetikona. Kod simptoma prekomjernog nakupljanja plinova u crijevima, kao što su vjetrovi, nadutost, osjećaj sitosti i podrigivanje, osobama starijim od 18 godina preporučuju se 2-3 kapsule na dan. Mogu se uzimati prije, poslije i tijekom obroka, s odgovarajućom količinom tekućine (otprilike jedna čaša vode). Kod priprema za dijagnostičke preglede preporuka je uzeti 1 kapsulu navečer prije pregleda te 1 kapsulu na prazan želudac ujutro na dan pregleda.

 

Salvit Laxavit

Medicinski proizvod na osnovi makrogola 3.350, koristi se u slučajevima kronične konstipacije i neredovitog pražnjenja crijeva. Zahvaljujući osmotskom učinku makrogola 3.350 koji ima visoki afinitet vezanja vode i omekšavanja stolice, ubrzava rad i olakšava pražnjenje crijeva na prirodan način. Ne apsorbira se, ne metabolizira niti fermentira u crijevima, ne iritira sluznicu, a eliminira se stolicom u neizmijenjenom obliku. Može se koristiti već od šestog mjeseca života. Odličnog je okusa citrusa te ga djeca dobro prihvaćaju.

 

Solgar Comfort Zone Digestive Complex

Napredni kompleks 11 prirodnih probavnih enzima biljnog podrijetla: amilaze, pektinaze, invertaze, maltaze, alfa-galaktozidaze, proteaze, bromelaina, papaina, lipaze, celulaze i laktaze te mješavine bilja, pomaže u poticanju učinkovitije i temeljitije probave. Alfa-galaktozidaza posebno pomaže u razgradnji fermentabilnih ugljikohidrata poput graha te na taj način pomaže u smanjivanju nadutosti. Papain, osim što zajedno s proteazom i bromelainom olakšava probavu prehrambenih bjelančevina, pomaže i u probavi glijadinskih komponenti glutena, a bromelain sprječava prianjanje štetnih bakterija uz stijenke tankog crijeva. Enzimi biljnog podrijetla učinkovitiji su u većem rasponu pH vrijednosti u odnosu na životinjske enzime, te pomažu u probavi ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vlakana i mliječnih proizvoda. Biljna mješavina sadrži kumin, kamilicu, anis, komorač i đumbir koji pružaju podršku prirodnom procesu probave.

 


Solgar Probavni enzimi

Probavljanje hrane je složen proces tijekom kojeg organizam razgrađuje hranu koristeći se probavnim enzimima koje proizvode gušterača i tanko crijevo. Ako u tijelu nema dovoljno probavnih enzima, unešena hrana se ne probavlja i ne apsorbiraju se nutrijenti. Zbog toga može doći do manjka nekih nutrijenata, i to unatoč pravilnoj i raznovrsnoj prehrani. Ova specijalizirana formulacija sadrži probavne enzime biljnog porijekla uključujući lipaze, amilaze, proteaze, amiloglukozidaze i celulaze.

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner