Što preporučiti

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Za zdravlje žena

Što preporučiti


Bioandina Crvena Maca kompleks

Ekstrakt aktiviranog korijena crvene mace koji u preporučenoj dnevnoj dozi odgovara dozi od 6.000 mg praha sirove mace. Maca se podvrgava procesu kojim se pomoću visoke temperature i tlaka potiče želatinizacija škroba, čime se povećava broj sekundarnih metabolita. Takvu macu zovemo „aktiviranom“ te pridonosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava. Kapsule sadrže i vitamine B6 i B12 koji također utječu na regulaciju hormonske aktivnosti, no važni su i za normalnu psihološku funkciju, normalnu funkciju živčanog i imunološkog sustava, te za smanjenje umora i iscrpljenosti. Proizvod stoga ima najširu primjenu kod stanja kao što su perimenopauza, menopauza,  postmenopauza, upalne hormonalne akne, dominacija estrogena, akutni PMS, opći umor i stres. 

 

Almagea® Thyroideal+

Dodatak prehrani čija se snažna formulacija sastoji od 13 ključnih nutrijenata: vitamina (D, E, B1, B3, B6, B9 i B12), minerala (selen, cink, jod i bakar), fosfatidil-kolina te aminokiseline L-tirozin. Navedene komponente važne su za ravnotežu hormona, pravilnije funkcioniranje metabolizma, psihološke funkcije, održavanje optimalne razine energije i imuniteta te zaštitu stanica od oksidacijskog stresa.  Pravilna funkcija štitnjače utječe na psihičko, fizičko i emotivno zdravlje. Kod postojećih problema u radu te važne žijezde, cilj je prevenirati i usporiti daljnji razvoj bolesti te ublažiti neželjene simptome. Unosom ključnih nutrijenata za ravnotežu cjelokupnog zdravlja, podupire se rad hormonskog sustava koji utječe na rad metabolizma i stvaranje energije. Proizvod je prikladan za vegane i vegetarijance, trudnice i dojilje te osobe koje već uzimaju hormonalnu terapiju.

 

Antimetil

Trudnoća je posebno razdoblje u životu žene. Nažalost, u prvim mjesecima trudnoće, često ga kvari osjećaj nelagode u želucu koji prate mučnina i povraćanje. Glavni sastojak ovog dodatka prehrani je đumbir koji će se pobrinuti za osjećaj lakoće želuca tijekom trudnoće. Tablete sadrže 50 mg standardiziranog suhog ekstrakta đumbira, što odgovara 500 mg đumbira u prahu, od kojeg je 10 puta koncentriraniji. Za uživanje u trudnoći bez nelagode u želucu, dovoljne su samo dvije tablete na dan, i to na prve znake tegoba.

 

Feminabiane Meno’Confort

Ovaj proizvod pomaže smanjiti simptome koji se javljaju u menopauzi, jer povoljno djeluje na ravnotežu hormona, oslanjajući se pritom na nehormonalni pristup. Ekstrakt cimicifuge ublažava valunge i razdražljivost, a vitamin B6 pomaže regulirati hormonalnu aktivnost. Uzima se samo 1 tableta na dan tijekom 30 dana, a po potrebi se uzimanje može ponoviti.

 

Klamatska alga & aronija

Dodatak prehrani s klamatskom algom i aronijom. Klamatska alga sadrži više od 20 antioksidansa, 68 minerala i 70 elemenata u tragovima, sve aminokiseline (esencijalne i neesencijalne) i važne enzime. Bobice aronije u pigmentu kože sadrže antocijanine i brojne minerale i vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, B9, najviše vitamina P (važan za gipkost krvnih žila), flavonoide i željezo koji štite organizam. Antocijanini umanjuju posljedice oksidativnog stresa. Klamatska alga i aronija preporučuju se za jačanje imunitet, pozitivno djeluju na sveukupni PNEI sustav (psiho-neuro-endokrino-imuno), reguliraju tjelesnu težinu, smanjuju razinu kolesterola u krvi, poboljšavaju probavu, blagotvorno djeluju na crijevnu sluznicu. Proizvod mogu uzimati djeca, sportaši, trudnice, rekovalescenti, vegetarijanci,  ljudi izloženi zračenju, stresu, psihičkim i fizičkim naporima.

 

Natural Wealth® Cink 25 mg + Selen 100 µg

Snažna doza cinka i organskog oblika selena, L-selenometionina, za brzu i potpunu apsorpciju. Preporučuje se za zaštitu imuniteta u svako doba godine, podršku normalnom radu štitnjače, za antioksidativnu zaštitu, kod povećanih potreba za cinkom ili selenom te za održavanje zdravlja i ljepote kože, kose i noktiju. Cink i selen pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te održavanju zdrave kose i normalnih noktiju. Selen pridonosi normalnoj funkciji štitne žlijezde, a cink održavanju normalne kože.

 

Natural Wealth® Uro D-manoza

Proizvod sadrži 2 g D-manoze i suhi ekstrakt zeleni troskota (Polygonum aviculare) za zdravlje mokraćnih puteva i snažnu prirodnu zaštitu. U obliku je šumećih tableta jednostavnih za korištenje i brzog djelovanja. Aktivne tvari, uz povećani unos tekućine, štite i čiste mokraćne puteve. Zelen troskota pridonosi normalnoj funkciji mokraćnog sustava. Ugodnog je okusa marakuje, ne sadrži laktozu ni gluten te je pogodan za vegane i vegetarijance.

 

Neo Donna Isoflavoni

Dodatak prehrani s izoflavonima iz fermentirane i nefermentirane soje,  cimicifugom, vitaminima i mineralima, u dvoslojnom obliku koji omogućava postupnu apsorpciju tijekom dana. Prvi sloj koji sadrži fermentiranu soju, bogatu aglikonskim izoflavonima brze apsorpcije i Cimicifugu racemosu otpušta se odmah. Drugi sloj se postupno otpušta tijekom dana, a sadrži nefermentiranu soju, bogatu glikonskim i neglikonskim izoflavonima. Proizvod sadrži i kalcij, magnezij, vitamine D3 i K1 koji pridonose održavanju zdravlja kostiju, te vitamin B6 koji pospješuje regulaciju hormonalne aktivnosti i smanjenje umora i iscrpljenosti. Ne sadrži gluten ni laktozu.

 

Novalac Prenatalne kapsule

Uz zdravu i uravnoteženu prehranu, ženama koje planiraju trudnoću ili su trudne, savjetuje se i uzimanje kvalitetnih i sigurnih dodataka prehrani sa znanstveno dokazanim sastojcima. Ovaj proizvod u jednoj kapsuli udružuje ključne hranjive tvari za zdrav razvoj dojenčeta. Sadrže Quatrefolic® - aktivnu folnu kiselinu koju tijelo može iskoristiti u potpunosti; Lipofer® - mikroinkapsulirano željezo koje ne nadražuje želudac i ne ostavlja neugodan okus metala; omega-3 masnu kiselinu DHA koja omogućuje pravilan razvoj mozga i vida djeteta; te 14 drugih važnih vitamina i minerala. Jednostavno doziranje - jedna kapsula na dan i dobra podnošljivost, osiguravaju odlično korisničko iskustvo.

 

Nutripharm® Candigynol®

Medicinski proizvod za pomoć pri simptomatskom liječenju i prevenciji vaginalnih infekcija uzrokovanih bakterijama ili gljivicama. Namijenjen je ublažavanju simptoma pečenja, svrbeža, crvenila te pojačanog iscjetka te kao prevencija za žene koje imaju učestale infekcije. Sadrži biljni kompleks CANDIResolve™ s polisaharidima aloje, eteričnim uljima kadulje i čajevca, ekstraktom sjemenki grejpa te laktatnu kiselinu za obnovu normalnog pH rodnice. Za simptomatsko liječenje ili periodičnu prevenciju preporučuje se tijekom 10 dana koristiti 1 vagitorij na dan. Proizvod ne sadrži konzervanse, parfeme ni boje te nisu zabilježeni neželjeni učinci.

 

Medex BeeHarmony

Klinički ispitana inovativna formulacija koja smanjuje simptome menopauze. Sadrži jedinstveni patentirani sastojak Royal Balance™ - standardiziranu kombinaciju matične mliječi i šafrana, te vitamine (K2, D3, E i B6) koji su ženskom tijelu najpotrebniji u zrelijim godinama. Pomaže u regulaciji rada hormona i ublažava simptome menopauze. Pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, emocionalnoj ravnoteži i normalnoj psihičkoj funkciji. Pomaže  boljem spavanju, pridonosi održavanju zdravih kostiju i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. U placebom kontroliranom kliničkom istraživanju, nakon 56 dana uzimanja, utvrđeno je smanjenje ozbiljnosti simptoma do 79%; 79% žena opisalo je manju iscrpljenost, 70% žena manje depresivnih stanja, 53% nestanak valunga, a 54% žena izjavilo je da lakše zaspi.

 

OMNi-BiOTiC® FLORA plus+

Proizvod sa 4 pažljivo odabrana bakterijska soja, čije je djelovanje na žensku vaginalnu floru klinički dokazano. Ta 4 soja laktobacila prirodno su dio zdrave vaginalne flore, pa nadoknađuju njihov nedostatak, jer imaju sposobnost nastanjivanja u vaginalnom području. Kliničkim studijama dokazano djeluju na narušenu vaginalnu floru te simptome bakterijske vaginoze poput svrbeži, pečenja, suhoće i iscjetka neugodnog mirisa. Prednosti oralne primjene su da nema dodatnog iscjetka kao kod korištenja vaginaleta, slobodno korištenje za vrijeme menstruacije te da nema ograničenja za seksualne aktivnosti i izbor kontracepcije. Preporučuje se svim ženama za obnovu vaginalne flore, ženama s vaginalnim tegobama, tijekom trudnoće, dojenja i menopauze, u svim životnim dobima.

 

Papilocare® gel za rodnicu

Gel za sprječavanje i pomoćno liječenje lezija uzrokovanih HPV-om. Može se preporučiti svim HPV+ pacijenticama kod kojih još ne postoje lezije, te HPV+ pacijenticama s ASCUS-om ili LSIL-om. Gel sadrži sedam aktivnih sastojaka: niosome hijaluronske kiseline i β-glukana, fitosome gotu kole, prebiotik BioEcolia®, Aloe veru, medicinsku gljivu Coriolus versicolor i ekstrakt biljke nim. Gel za rodnicu na sluznici vrata maternice stvara sloj, oblikujući obrambenu barijeru koja sprječava rizik od integracije HPV-a. Na taj se način prekida integracija HPV-a i stvaranje novih lezija. Dodatno pomaže ponovnu epitelizaciju postojećih lezija i obnovu mikrobiote rodnice. Provedeno je nekoliko kliničkih ispitivanja koja podupiru njegovu kliničku djelotvornost i sigurnost. Liječenje traje 6 mjeseci, a po potrebi i dulje, prema uputi liječnika.

 

PreMama duo

Multivitaminski i multimineralni proizvod za zadovoljavanje povećanih potreba ženskog tijela za vitaminima, mineralima i DHA prije začeća, tijekom trudnoće i za vrijeme dojenja. Pakiranje sadrži 30 tableta sa 11 vitamina i 10 minerala te 30 kapsula s omega-3 masnim kiselinama. Novi proizvod sadrži i Quatrefolic® 100% aktivnu folnu kiselinu (5-MTHF) u dozi od 400 µg u jednoj tableti. Folna kiselina i folati iz hrane nisu biološki aktivni, jer moraju proći proces pretvorbe u metabolički aktivni oblik 5-MTHF uz pomoć enzima metilentetrahidrofolat-reduktaze. Dio populacije, zbog jedinstvenih genetskih obrazaca, ima polimorfne oblike tog enzima, pa ne proizvode odgovarajući ili učinkovit MTHFR. Zato se u dodacima prehrani preferira aktivni oblik tj. 5-MTHF, jer ne zahtjeva dodatno metaboličko djelovanje.

 

Solgar Folat 400 µg

Folna kiselina se, prije nego što je tijelo može upotrijebiti, nizom biokemijskih reakcija prvo mora pretvoriti u svoj aktivni oblik. Folat u ovom proizvodu - Metafolin® (kalcijev-L-metilfolat) - ne zahtijeva pretvorbu, jer je biološki identičan bioaktivnom obliku. Drugim riječima, "spreman je za tijelo". To može biti korisno za pojedince čiji organizam ima poteškoća s pretvorbom folne kiseline u aktivni oblik. Aktivni oblik folata u ovoj formulaciji pridonosi normalnom stvaranju krvi, normalnoj psihološkoj funkciji i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

 

Solgar Vitamin C 500 mg brusnica-malina

Tablete za žvakanje koje uz vitamin C sadrže ekstrakt ploda antilske trešnje i prah ploda šipka kao njegove prirodne izvore. Vitamin C pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

 

Terranova Kalcij-magnezij 2:1 kompleks, Mag u prahu, Cink kompleks, Vitamin D3 kompleks

Suvremene žene za reguliranje hormonalnih promjena sve više žele nefarmakološke terapije. Što im možemo savjetovati za PMS? Prema istraživanjima, veći unos kalcija samostalno, ili u kombinaciji s magnezijem, inverzno je povezan s migrenskim glavoboljama prije menstruacije. Vitamin B6 jedno je od učinkovitijih sredstava za ublažavanje simptoma PMS-a, a njegova se učinkovitost povećava ako se uz njega uzima i magnezij. Mag u prahu je inovativna mješavina magnezija u obliku citrata i bisglicinata, inozitola i vitamina B6, obogaćena i umirujućim sjemenkama zelene zobi i višnjom Montmorency. Žene s PMS-om imaju nižu razinu cinka i manji ukupni antioksidativni kapacitet u usporedbi sa ženama koje nemaju PMS. Suplementacija cinkom preporuča se u kombinaciji s magnezijem i vitaminom D3. Terranova nudi oba navedena minerala u patentiranom obliku aminokiselinskih kelata koji imaju veću biološku aktivnost i raspoloživost. U studijama na ženama s PMS-om, učinkovitima su se pokazale doze između 30-50 mg cinka. Unatoč javnozdravstvenim upozorenjima, vitamin D se još uvijek ne nadoknađuje redovito, iako je koristan i za ublažavanje PMS-a i za regulaciju raspoloženja. U ovom proizvodu ekstrahiran je iz odabrane vrste jestivog lišaja i nadopunjen liofiliziranim organskim biljkama i medicinskim gljivama.

 

 

 

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner