Što preporučiti pacijentima za mišićno-koštani sustav

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
.
Što preporučiti pacijentima za mišićno-koštani sustav


 

AbelaPharm K2D3

Optimalna kombinacija vitamina za potporu i zdravlje kostiju. Vitamin K2 pomaže ugradnji kalcija u kosti, a vitamin D3 pomaže apsorpciji kalcija iz krvotoka. Vitamin K2 u obliku MK-7 dobiven je patentiranom tehnologijom proizvodnje koja obuhvaća postupak proizvodnje iz fermentirane soje. Proizvod je namijenjen osobama koje žele održati zdravlje i čvrstoću svojih kostiju, osobama koje se bave fizičkim aktivnostima, ženama u razdoblju menopauze te posebno postmenopauze.

Korisni učinci kombinacije vitamina K2 i D3 su povećanje mineralizacije kostiju, "recikliranje" kalcija koji je otpušten iz kosti, povećanje intestinalne apsorpcije kalcija, te smanjenje gubitka kalcija urinom kroz reapsorpciju u bubregu. Od sada je K2D3 dostupan u pakiranju 2+1 gratis.

 

Allga San Mobil Krema s ekstraktom gaveza

Budući da u svakodnevnom životu uglavnom jednostrano opterećujemo organizam i da se istovremeno uglavnorn premalo krećemo, uzrok bolova često leži u mišićnoj napetosti. Vježbanjem i intenzivnim masažama mogu se ublažiti prvi simptomi napetosti. Posebna njega koja kombinira alantoin, ekstrakt gaveza, ekstrakt crvene paprike i originalno eterično ulje planinskog bora pruža intenzivnu njegu i pridonosi opuštanju. Idealna je za njegujuću masažu jer zagrijava, relaksira i blagotvorno djeluje na bolna leđa i mišiće.

Allga San Mobil Krema s ekstraktom gaveza i originalnim eteričnim uljem planinskog bora duboko prodire u kožu, poboljšavajući elastičnost mišića, zglobova i tetiva. Obogaćena je alantoinom koji ubrzava regeneraciju stanica. Preporuča se lagano utrljati ili umasirati ujutro i navečer, posebno u područje mišića. Krema ugodno grije, a namijenjena je osobama starijim od 12 godina.

 

Almagea® Motion Support+

Inovativni dodatak prehrani nove generacije koji u sastavu, uz vitamine C, K2 i D3, sadrži i patentiranu supstanciju – nedenaturirani kolagen tip II - UC-II®. Dosadašnja znanstvena istraživanja uspjela su dokazati da je upotreba UC-II® sigurna i učinkovita strategija za smanjenje nelagode u zglobovima kod zdravih osoba i onih koje boluju od osteoartritisa. Vitamini K2 i D3 djeluju u harmoniji, održavajući ravnotežu kalcija u tijelu, a vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

Motion Support+ prvenstveno se preporučuje tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina, koje žele pospješiti pokretljivost zglobova i očuvati hrskavicu, kosti i mišiće. Isto tako, namijenjen je i osobama zrele i starije dobi s tegobama lokomotornog sustava, koje su manje intenzivno tjelesno aktivne, jer služi za očuvanje koštane i mišićne mase te pokretljivosti zglobova.

 

Biovitalis Kurkumin gel

Gel se preporučuje rekreativnim i aktivnim sportašima, starijim osobama te svima koje žele bolju pokretljivost zglobova. Zahvaljujući inovativnoj formulaciji, postignuto je trojno djelovanje - gel regenerira, umiruje i hladi.

Kurkumin gel sadrži visokopročišćeni kondroitin koji je zaslužan za regeneraciju zglobova, dok ekstrakt kurkume blagotvorno umiruje upalu. Bogata formulacija sadrži čak 6 aktivnih sastojaka za što potpuniji učinak: kurkumu, kondroitin, gavez, klinčić, mentol i kamfor. Efekt hlađenja dodatno pridonosi osjećaju lakše pokretljivosti. Gel se lako razmazuje, brzo upija i ne ostavlja masni trag.

 

Biovitalis Thermo balzam

Balzam s učinkom dugotrajnog grijanja namijenjen je za opuštanje napetosti u leđima, vratu i ramenima. Za snažan i dugotrajan učinak grijanja i opuštanja odabrani su prirodni aktivni sastojci: kamfor, kajenska paprika, gavez, zimzelen, ružmarin i bor.

Thermo balzam se nanosi na napete dijelove tijela (leđa, vrat, ramena) i nježno se umasira radi pospješivanja djelovanja. Učinak grijanja započinje unutar nekoliko minuta, dugotrajan je, a može se pojačati toplom odjećom.

 

META-CARE®Magnezij Plus

Proizvod sadrži organski spoj - magnezijev bisglicinat koji ima vrlo dobru bioraspoloživost i tijelo ga može optimalno apsorbirati. Formulacija je nadopunjena vitaminom D3 u idealnom omjeru, pa na taj način pruža dodatnu potporu mišićima, kostima i zubima. Osim toga, sadrži visokokvalitetni, klinički ispitani specijalni ekstrakt manga koji je po svojoj djelotvornosti poznat iz ajurvedske medicine.

META-CARE®Magnezij Plus se preporuča kao podrška radu mišića i za održavanje normalnih kostiju i zubi (magnezij, vitamin D3); te kao doprinos normalnom metabolizmu stvaranja energije i za ravnotežu elektrolita (magnezij). Idealan je za sportski aktivne osobe kao i u razdobljima povećanog fizičkog i psihičkog napora. Također je prikladan za osobe s osjetljivom probavom.

 

Multi Essence Magnezij 400 + B complex

Savršena ravnoteža magnezija i B kompleksa u jednom pakiranju, u mikrogranulama za izravnu primjenu. Magnezij je jedan od neophodnih minerala za ljudsko tijelo. Iako je većina istraživanja o dobrobitima mikronutrijenata za zdravlje kostiju usredotočena na ulogu kalcija, i magnezij je neophodan za zdravo formiranje kostiju. Njegov nedostatak u tijelu često rezultira simptomima kao što su umor, grčevi u mišićima, glavobolja, nesanica, anksioznost, aritmije itd. Osobe koje se bave sportom, vjerojatno već znaju da za vrijeme fizičke aktivnosti mišići koriste značajnu količinu magnezija. Te je količine potrebno nadoknaditi.

Magnezij 400 + B complex je dodatak prehrani odličnog okusa, bogat B vitaminima, pakiran u vrećici za izravnu primjenu. Osigurava dnevnu opskrbu magnezijem zajedno s vitaminima B skupine kako bi se zadovoljile povećane potrebe organizma.

 

Natural Wealth® K2+D3 Forte

Unaprijeđena formula iz Natural Wealtha je dobitna kombinacija za zdrave kosti. Jedna biljna kapsula sadrži preporučenu dnevnu dozu vitamina K i 2.000 jedinica vitamina D. Dok vitamin D pridonosi normalnoj apsorpciji kalcija, vitamin K2 usmjerava kalcij prema kostima, te zajedno pridonose očuvanju koštane mase. Oba vitamina važna su za zdravlje kostiju i koštanu gustoću. Vitamini K i D pridonose održavanju normalnih kostiju.

Vitamin K2 u K2+D3 Forte kapsulama prisutan je u obliku MK-7, značajnom po tome što duže djeluje u tijelu, a uz to je zaštićen dvostrukom ovojnicom, što osigurava maksimalnu stabilnost i punu snagu tijekom cijelog roka valjanosti. Uzima se jedna kapsula na dan.

 

Nutripharm® Artriflex®

Proizvod za zdravlje zglobova, hrskavice i kostiju ističe se jedinstvenim sastavom sa 1.500 mg kristalnog glukozamin sulfata u jednoj dnevnoj dozi, uz dodatak ekstrakta smole indijskog tamjanovca i vitamina C. Zahvaljujući obliku praška koji se otapa u vodi i ima okus breskve i manga, jednostavno se i ugodno primjenjuje. Glukozamin je važna strukturna komponenta zglobnog tkiva, ekstrakt smole indijskog tamjanovca (Boswellia serrata) pridonosi održavanju normalnih zglobova, a vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

Nutripharm® Artriflex® se stoga preporučuje svima koji žele očuvati zdravlje zglobova i kostiju te njihovu dobru pokretljivost, snagu i fleksibilnost, sportašima i rekreativcima te starijim osobama.

 

PiLeJe Formag

Dodatak prehrani sadrži magnezij Hypro-ri® ekstrahiran iz Mrtvog mora. Taj oblik magnezija ima visok potencijal resorpcije. U formulaciji se nalaze i taurin i vitamin B6 koji utječu na dulje zadržavanje u organizmu. Proizvod pridonosi boljem funkcioniranju živčanog sustava, pa se preporučuje kod problema sa spavanjem, kod umora ili osjetljivosti na stres.

 

Principium D3 2000 Vegetale 

Vitamin D3 pridonosi održavanju normalnih kostiju i normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora, a njegova sinteza uz pomoć sunčeve svjetlosti kod većine osoba posebno je otežana u zimskom razdoblju. Proizvod u jednoj tableti za žvakanje (preporučena dnevna doza) sadrži 50 µg vitamina D3 iz ulja talusa islandskog lišaja (Cetraria islandica). Namijenjen je djeci i odraslima, pogodan je i za vegane. Zaslađen je stevijom, a ne sadrži gluten ni laktozu.

 

Salvit K2D3 Max

Proizvod u obliku tableta sadrži nutrijente potrebne za zdravlje i očuvanje kostiju. Vitamin D pridonosi održavanju normalnih kostiju i funkciji mišića, normalnoj apsorpciji, tj. iskorištenju kalcija i fosfora, te normalnoj razini kalcija u krvi. Vitamin K pridonosi održavanju normalnih kostiju. Vitamin K2 je prisutan u obliku menakinona-7 koji osigurava najbolju bioraspoloživost (Sato T., Schurger J L. Comparison of menaquinone-4 and menaquinone-7 bioavailability in healthy women, Nutrition Journal, 93 (2012)).

 

Solgar Kalcij, magnezij plus bor

Sinergijska formulacija koja sadrži kalcij potreban za održavanje normalnih kostiju i mišića te za normalan prijenos živčanih impulsa. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj funkciji mišića. Dodatna prednost magnezija je da utječe na normalan metabolizam stvaranja energije u organizmu.

 

Terranova Kalcij magnezij 2:1 kompleks

Svatko tko želi da ga noge nose daleko i dugo te se želi zaštititi od mogućih prijeloma i velikih tjelesnih napora, na početku menopauze i andropauze mora voditi računa o primjerenom unosu kalcija i magnezija. Oba minerala pridonose održavanju zdravih kostiju i zubi te funkcioniranju mišića. Dodatak kalcija može smanjiti gubitak koštane mase za 30-50%, a magnezij osigurava odgovarajuću gustoću kostiju. Budući da tijelo treba više kalcija nego magnezija, on se obično nadoknađuje u omjeru 2:1.

Terranova Kalcij magnezij 2:1 kompleks sadrži kalcij i magnezij u karbonatnom, citratnom i oksidnom obliku, a formulaciji su specifično dodani još i list koprive, poljska preslica, lucerna, sjemenke bundeve i stabilizirane rižine mekinje, i to zbog sinergijskih minerala koje sadrže, a važni su za stvaranje jakih kostiju - fosfora, mangana, natrija, sumpora, silikata, silicija i silicijeve kiseline.

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner