Što preporučiti

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

vegetarijancima i veganima

Što preporučiti

 

Adapto

Stres je nezaobilazan dio svakodnevice, a kada potraje predugo znatno narušava kvalitetu života. Kronični umor, manjak energije i smanjena izdržljivost, najčešći su znakovi disbalansa kortizola, koji nastaje u stanju kroničnog stresa.

Adaptogene biljke prilagođavaju odgovor ljudskog tijela na dugotrajna stresna stanja i smanjuju negativne učinke stresa na tijelo. Sibirski ginseng, ashwaganda i zob potpora su radu nadbubrežne žlijezde i optimizaciji lučenja hormona stresa - kortizola. Ovaj dodatak prehrani je prirodna kombinacija navedenih adaptogena i odabranih vitamina B skupine, pogodan za primjenu kod vegetarijanaca i vegana. Jedna do dvije kapsule na dan odličan su saveznik kod umora i manjka energije uzrokovanih stresom.

 

Biovitalis Vitamin D3 2000

Tekući dodatak prehrani u obliku oralnog spreja sadrži 2.000 IJ vitamina D3 u samo jednom raspršivanju. Osigurava brzu i učinkovitu apsorpciju vitamina D, a osobito je namijenjen osobama koje prehranom ne unose dostatne količine tog vitamina. Predviđen je kao obiteljsko pakiranje, jer omogućava 160 raspršivanja s prilagođenim dozama za djecu i odrasle: 1 raspršivanje (2.000 IJ vitamina D3) za djecu; 2 raspršivanja (4.000 IJ vitamina D3) za odrasle. Glavni sastojak spreja – kolekalciferol je mikrokapsuliran, što ga čini stabilnijim i smatra se najučinkovitijim oblikom vitamina D. Formuliran je u obliku oralnog spreja koji se raspršuje direktno u usta, u bilo koje doba dana, neovisno o jelu. Zato je praktično i jednostavno rješenje, posebno za djecu i odrasle koji otežano gutaju tablete i kapsule. Osvježavajući okus mente čini ga vrlo ukusnim.

 

OMNi-BiOTiC®& META-CARE®

Nutrijenti se teško mogu apsorbirati ako crijevna flora nije u ravnoteži. Često je teško pronaći odgovarajući probiotik, tj. sinbiotik koji bi zadovoljio potrebe vegana i vegetarijanaca. Svi OMNi-BiOTiC® sinbiotici prikladni su za vegane (osim OMNi-BiOTiC®Metabolic koji sadrži malu količinu laktoze), a svi su prikladni za vegetarijance. Ne sadrže životinjske bakterijske sojeve nego ljudske, pa su stoga kompatibilni s ljudskim organizmom. Svi su dokazani kliničkim studijama.

META-CARE® linija vitamina i minerala u obliku dodataka prehrani, spoj je visokokvalitetnih mikronutrijenata s dodatnom snagom biljaka, što im omogućuje visoku bioraspoloživost. Svi su prikladni za vegane i vegetarijance (osim META-CARE® Cink Plus). Dodatna vrijednost linije su bočice izrađene od 100% recikliranog materijala, čime se smanjuje otpad i štiti okoliš.

 

Principium Complesso B forte

Dodatak prehrani koji sadrži vitamine B kompleksa, PABA, inozitol i lecitin iz suncokreta standardiziran na 24% fosfatidilkolina. Posebna, visoko dozirana formulacija proizvoda, korisna je za opće dobro stanje i u slučajevima pojačane potrebe za vitaminom B, zbog čega se posebno preporučuje veganima i vegetarijanceim. Ne sadrži gluten, ni laktozu.

Biotin, folna kiselina, niacin i tiamin pridonose normalnoj psihološkoj funkciji.

Biotin, niacin, riboflavin, tiamin, vitamini B6 i B12 pridonose normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Biotin, niacin, pantotenska kiselina, riboflavin, tiamin, vitamini B6 i B12 pridonose normalnom stvaranju energije. Folna kiselina, niacin, pantotenska kiselina, riboflavin, vitamini B6 i B12 pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti. Uzima se jedna kapsula na dan.

 

Sangreen liposomalni Imuno C, D3, cink

Vitamini inkapsulirani u liposom zaštićeni su od brze razgradnje i eliminacije u tijelu, pa unutar tijela cirkuliraju dulje vrijeme. Imaju povećanu bioraspoloživost te ih veća količina ulazi u ciljna tkiva i stanice. Namirnice bogate vitaminom D3 uglavnom su životinjskog porijekla, a većina vitamina D3 dobiva se od lanolina iz ovčje vune. Ovaj proizvod sadrži VegD3® dobiven iz alge. Suplementacija vitaminom D savjetuje se u jesenskim i zimskim mjesecima.

I namirnice koje predstavljaju najkoncentriranije izvore cinka uglavnom su životinjskog porijekla. Stoga kod vegetarijanaca i vegana postoji povećani rizik od nedostatka cinka, što može dovesti do slabljena imuniteta i čestih infekcija. Ovaj proizvod u 5 ml sadrži 1.000 mg vitamina C (1.250% PU), 15 mg cinka (150% PU) i 25 μg vitamina D3 (500% PU).

 

Solgar Liquid Vitamin D3 62,5 μg

Vitamin D je esencijalan mikronutrijent topiv u mastima, a prisutan je u vrlo malom broju namirnica, pa se stoga najčešće koristi kao dodatak prehrani. Također, to je jedini vitamin kojeg ljudsko tijelo može samo sintetizirati. Ov vrhunska formulacija sadrži vitamin D3 u obliku koji je tijelu lako koristiti. Odličnog je prirodnog okusa naranče i idealan je za one koji imaju poteškoća s gutanjem kapsula ili tableta.

Vitamin D pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju normalnih kostiju i zubi te održavanju normalne funkcije mišića. Ne sadrži gluten, ni mliječne sastojke. Uzima se 0,5 ml na dan, uz obrok. Prije upotrebe bočicu treba protresti. Može se uzeti uz piće ili direktno iz pakiranja.

 

Terranova Vitamin D3 1000 IU kompleks

Terranova ima cijeli asortiman dodataka prehrani primjeren za vegane. Vitamin D se uobičajeno dobiva iz lanolina ovčjeg runa, pa ga vegani ne konzumiraju. Za razliku od drugih, kolekalciferol u Terranova proizvodima ekstrahiran je iz lišajeva.

Jedna kapsula sadrži čak 1.000 IJ vitamina D3. Proizvod sadrži i druge namirnice bogate vitaminom D - korijander, shiitake gljive i spirulinu. Bolja apsorpcija postiže se dodatkom korisnih masnoća sadržanih u sjemenkama bundeve.

 

Terranova Vitamin B12 500 mg

Metilkobalamin kompleks

Velika pregledna studija objavljena prošle godine istaknula je da osobama koje ne konzumiraju proizvode životinjskog porijekla manjka unosa proteina i sljedećih mikronutrijenata: vitamina B2, vitamina B3, vitamina B12, vitamina D, joda, cinka, kalcija i selena. U usporedbi sa skupinom svejeda, najviše se ističe nedostatak vitamina B12. Pogrešno je tvrditi da crijevna mikrobiota pojedine osobe može proizvesti dovoljno vitamina B12. Naime, budući da se on apsorbira u ileumu, njegova mikrobna sinteza u debelom crijevu ljudi ostavlja ga neiskorištenim. Optimalno testiranje statusa B12 kod vegana trebalo bi uključivati ​​mjerenje homocisteina, metilmalonske kiseline (MMK) i holotranskobalamina (holoTC). U svakom slučaju, važno je da vegani prehranu dopune vitaminom B12, da do nedostatka uopće ne bi došlo. Terranova vitamin B12 kompleks sadrži čak 500 mcg vitamina B12 po kapsuli, što predstavlja 2.000% PU. U formulaciju su dodani đumbir i žuti srčanik koji stimuliraju parijetalne stanice na izlučivanje intrinzičnog faktora i želučane kiseline. Dodatkom lišća maslačka, peršina i korijena cikle osiguran je i komplementarni unos folata koji uz vitamin B12 pridonosi pravilnom metabolizmu homocisteina.

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner