Novo u ljekarnama

Beginner's DHA i Elementary EPA

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Beginner's DHA i Elementary EPA

Wiley's Finest Wild Alaskan Fish Oil, Avemed, 125 ml i 125 ml

Tijekom prve 4 godine života i tijekom tinejdžerskih godina posebno je izražena potreba za masnom kiselinom DHA koja se ugrađuje u moždano tkivo. Zato se trudnicama i djeci koja ne jedu ribu barem 3 puta tjedno, preporučuje suplementacija omega-3 masnim kiselinama. Ovi dodaci prehrani za djecu u tekućem obliku, imaju iz ulja uklonjene teške metale. Također imaju jednu od najnižih razina oksidacije na tržištu - TOTOX ispod 5 meq/kg, a p-vrijednost manju od 1,0 meq/kg.

Beginners DHA namijenjen je djeci s navršenih 12 mjeseci. U 2,5 ml sadrži čak 250 mg DHA i 400 mg EPA, uz vitamine A (240 µg), D3 (10 µg), E (13 mg) i K2 (60 µg). Prirodne je arome jagode i lubenice koja prikriva okus ribe.

Za djecu stariju od 3 godine namijenjena je formulacija s prirodnom aromom breskve i manga - Elementary EPA. U dozi od 5 ml sadrži EPA i DHA u omjeru 2:1 (1.000 mg : 500 mg), vitamin A topiv u mastima (450 µg), vitamine D3 (50 µg) i E (134 mg) te antioksidanse lutein i zeaksantin. Naime, djeca danas provode previše vremena izložena plavoj svjetlosti ekrana telefona, računala i tableta, što negativno utječe na zdravlje njihovih očiju i vid.