Što preporučiti

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Za smirenje, protiv stresa i nesanice

Što preporučiti

 

Ansiolev kapi

Prirodno rješenje za pronalazak unutarnjeg mira, dodatak su prehrani na bazi gloga, pasiflore, lipe te cvijeta naranče. Pasiflora, prirodna zamjena za benzodijazepine, standardizirana je na flavonoide. Listovi i cvjetovi gloga sadrže značajnu   količinu flavonoida (viteksin) i antocijanidina. Kliničkim studijama pokazano je da glog djeluje na tjeskobu, smanjuje palpitacije srca i jača srčanu ovojnicu, a učinkovitost pasiflore na smanjenje tjeskobnih epizoda dokazana je u kontroliranoj, dvostrukoslijepoj, randomiziranoj studiji. Također, Cochraine recenzija dokazala je značajnu korist upotrebom ekstrakta gloga kao dodatnog  tretmana u kontroli simptoma i u fiziološkim rezultatima kod kronične srčane insuficijencije. Cvijet naranče pomaže prilikom oslobađanja od negativnih emocija, a ekstrakt lipe djeluje na opuštanje i bolji san.

 

Biovitalis Antistres inhalator

Džepni inhalator s eteričnim uljima koja smanjuju stres, napetost i nervozu. Sadrži 100% organska eterična ulja valerijane, arapskog tamjana, kadulje, slatke naranče i prave lavande. Inovativna kombinacija djeluje opuštajuće u stanjima napetosti, stresa i tjeskobe. Valerijana je biljka s bogatom poviješću upotrebe kod uznemirenosti i nervoze. U kombinaciji s drugim eteričnim uljima smanjuje stres i napetost, te vraća dobro raspoloženje. Pažljivo odabrana organska eterična ulja sigurna su za svakodnevnu primjenu. Praktično džepno pakiranje omogućuje antistresni učinak bilo gdje i bilo kad. Preporučuje se osobama starijim od 12 godina, više puta tijekom dana. S ponosom proizvedeno u Hrvatskoj.

 

Dr. Theiss Melatonin sprej

Dobar san je osnova za dobar početak dana. Ovaj dodatak prehrani za oralnu primjenu s okusom limuna i mente kombinira melatonin s ekstraktom pasiflore. Melatonin pridonosi skraćenju vremena potrebnog za uspavljivanje, a koristan učinak postiže se uzimanjem 1 mg kratko prije spavanja. Pridonosi i ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s promjenom vremenskih zona pri putovanju zrakoplovom (jet lag). Vrlo je jednostavan za primjenu, a zbog brze apsorpcije kroz sluznicu postiže se visoka bioraspoloživost. Ne izaziva navikavanje, te je pogodan za vegane. Ne sadrži šećer. Dostupan je u pakiranju od 30 ml, što je dovoljno za 110 dana. Namijenjen je odraslim osobama.

 

Magnall® Sleep

Jedinstvena formulacija magnezija s melatoninom, aktivnim oblikom folne kiseline i vitaminima B6 i B12, pomaže uklanjanju simptoma nesanice i poremećaja spavanja. Blagotvorno djeluje na osobe koje su pod stresom, rade u smjenama, mijenjaju vremenske zone kao i na starije osobe. Djelovanjem na cirkadijalni ritam (ciklus spavanja i buđenja) pokazuje trostruki učinak: olakšava da se brže utone u san, poboljšava duljinu i kvalitetu sna, te omogućava da se osoba budi odmornija.

 

Melatonin pura

Dodatak prehrani u obliku mikrotableta koje sadrže 1 mg melatonina. Uzima se kod nesanice, neposredno prije odlaska na spavanje, jer pridonosi skraćenju vremena potrebnog za usnivanje. Proizvodnja melatonina na vrhuncu je u ranom djetinjstvu, usporava se nakon dvadesete godine života i prestaje u starosti. Kod promjena cirkadijalnog ritma zbog prirode posla (npr. noćne smjene, dežurstva zdravstvenog osoblja, vatrogasaca, policije ili osoblja hitne pomoći...) nedostatak razine melatonina u organizmu može se nadomjestiti njegovom suplementacijom. Ako je razina melatonina u organizmu visoka, dodatno unošenje nema utjecaja, jer se višak izlučuje putem urina. Preporučuje se i kod nesanice kao posljedice promjene vremenskih zona, kada je tijelu potrebno nekoliko dana za prilagodbu. Može se davati djeci, počevši od mlađeg školskog uzrasta.

 

Nordaid Melatonin s uljem sjemenki konoplje

Dodatak prehrani u obliku oralnog spreja, posebno je dizajnirana i patentirana emulzija koji sadrži melatonin u organskom ulju sjemenki konoplje, namijenjen za miran i kvalitetniji san. Melatonin (N-acetil-5-metoksitriptamin) je antioksidans i hormon koji stvara epifiza, čija je primarna uloga regulacija ciklusa spavanja i budnosti. Pridonosi smanjenju vremena potrebnog za uspavljivanje. Dokazane je brze i učinkovite apsorpcije.

 

OMNi-BiOTiC® Stress

Postoji direktna veza između crijeva i mozga. Ta crijevno-moždana os je pod utjecajem crijevnih bakterija koje imaju veliku ulogu u određivanju možemo li „probaviti“ stres na učinkovit način, ili će ostaviti određene posljedice na zdravlje. Ovaj sinbiotik sadrži 9 ljudskih bakterijskih sojeva, uz dodatak vitamina B skupine, pa pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i psihološkoj funkciji te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Osim pozitivnog utjecaja na gastrointestinalne tegobe, istraživanja su pokazala njegovo pozitivno djelovanje i na razinu energije, fizičku i mentalnu iscrpljenost te spavanje.

 

Relax active - dnevna formula

Dodatak prehrani u kapsulama koji omogućava relaksaciju tijekom dana bez osjećaja pospanosti. Jedinstvena formulacija uključuje sinergijsku kombinaciju aktivnih tvari poput ekstrakta matičnjaka, vitamina B5 koji pridonosi normalnim mentalnim funkcijama te smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i vitamine B1, B2, B6, B12 i vitamin C. Sadrži 60 vegetabilnih kapsula, pa je jedna bočica dostatna za mjesec dana korištenja. 

 

Relaxerbe

Kapsule s magnezijem i biljnim ekstraktima koriste se u slučajevima pojačane razdražljivosti, nemira i emocionalne napetosti u stresnim situacijama. Osobito su pogodne za ublažavanje stresa u situacijama kada je važno zadržati budnost i dobre kognitivne funkcije, primjerice krajem školske i studentske godine, u vrijeme ispitnih rokova ili važnih događaja vezanih uz poslovne aktivnosti. Magnezij pridonosi normalnoj funkciji živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji. Proizvod sadrži i L-teanin, aminokiselinu iz listova zelenog čaja koja djeluje kao neurotransmiter, ali bez učinaka koji izazivaju tromost ili pospanost. Biljni ekstrakti matičnjaka, magnolije, hmelja i lavande poboljšavaju koncentraciju i pridonose relaksaciji. Uzima se ujutro i u rano poslijepodne, a može se preporučiti uvijek kada u stresnim situacijama treba održati pažnju, budnost i dobru koncentraciju. Nije namijenjen trudnicama ni djeci mlađoj od 12 godina.

 

Sleep well - noćna formula 

Oralni dodatak prehrani u spreju koji omogućava duboko opuštanje i kvalitetniji san. Uzima se prije spavanja. Sadrži fitoterapijsku kombinaciju ekstrakata pasiflore i matičnjaka te melatonin koji u samo jednom raspršivanju osigurava preporučenu dozu djelatnih tvari koje olakšavaju tegobe povezane s nesanicom. Oralna aplikacija omogućava izvrsnu apsorpciju i bioraspoloživost. Formulacija je 100% veganska, zaslađena ksilitolom i prirodnog okusa crnog ribiza. 

 

Solgar Balance Rhodiola Complex

Sinergijska formulacija adaptogenih biljaka i nutrijenata koji pružaju sveobuhvatnu zaštitu organizma od stresa. Sadrži ekstrakt korijena crvene rodiole, pantotensku kiselinu, magnezij bisglicinat, Ester-C®, ekstrakt korijena sibirskog ginsenga, flavonoide, L-tirozin, ekstrakt korijena sladića, ekstrakt rimske kamilice, prah listova špinata, niacin, kelp, prah sjemenki obične buče, prah listova kupusa, prah cvijeta brokule, vitamin B6, ekstrakt listova ružmarina i ekstrakt ploda višnje. Rodiola pomaže prilagodbi na stres i kod pojačanih fizičkih napora. Pantotenska kiselina pridonosi normalnim mentalnim performansama, smanjenju umora i iscrpljenosti te metabolizmu stvaranja energije. Vitamini C, B6 i niacin pridonose normalnoj psihološkoj funkciji i funkcioniranju živčanog sustava. Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje stresa i tjeskobe, te pojačava osjećaj smirenosti i opuštenosti. Magnezij djeluje sinergistički s pantotenskom kiselinom, vitaminima C, B6 i cinkom na zdravlje nadbubrežne žlijezde i sintezu hormona stresa. Pantotenska kiselina je prekursor koenzima A potrebnog za sintezu različitih hormona, uključujući i hormone nadbubrežne žlijezde. L-tirozin se iscrpljuje kod dugotrajnog stresa.

 

Tensilen

Dodatak prehrani prirodnog podrijetla s blagim i brzim djelovanjem. Sadrži S-adenozil metionin (SAMe) i kompleks vitamina B. SAMe povećava sintezu serotonina, dopamina i noradrenalina, tzv. ”hormona sreće”, čime ostvaruje učinak na psihičko stanje, a kompleks vitamina B dodatno smanjuje napetost i iritabilnost, te vraća energiju.

 

Terranova Vitamini B-kompleks s vitaminom C

Stres je danas nemoguće izbjeći, a dugotrajni stres narušava stabilnost organizma. Alostatsko opterećenje omogućuje naizgled održavati nepromijenjen život tijekom stresa, no troši toliko energije da tijelo to ne može dugoročno podnijeti. Adekvatan unos mikronutrijenata, posebice vitamina B kojih u današnjoj prehrani često nedostaje, vrlo je važan u suočavanju sa stresorima. Uz preporučenu dnevnu dozu ovog proizvoda može se učinkovito povećati koncentraciju svih B vitamina, inozitola i vitamina C, jer je zbog biokemijskih promjena tijekom stresa potreba za njima obično povećana. Za povećanje otpornosti na stres mogu pomoći adaptogene biljke dodane u formulaciju: sibirski ginseng, ashwagandha, rodiola, sjemenke zelene zobi, koje imaju tisućljetnu tradiciju korištenja u različitim medicinskim sustavima pri povećanim psihofizičkim opterećenjima.

 

VitaCalm Melatonina

Dodatak prehrani koji u 1 tableti sadrži 1 mg melatonina i 0,5 mg eteričnog ulja matičnjaka. Melatonin pridonosi skraćenju vremena potrebnog za uspavljivanje. Eterično ulje matičnjaka pospješuje opuštanje, a eterično ulje limuna daje ugodan okus agruma. Proizvod je bez glutena i laktoze, pogodan i za vegane. Jednu tabletu treba otopiti pod jezikom, neposredno prije spavanja.

 

Vitacalm Propositiv

Proizvod koji može biti koristan u slučajevima tuge, apatije i negativnih misli. Sadrži Safralyn® - prah iz stigme tučka šafrana, standardiziran na više od 2% safranala i 5% ukupnih krocina, korisnog za uspostavljanje normalnog raspoloženja, te ekstrakt bakope standardiziran na više od 22% bakozida. Formulacija je kompletirana dodatkom folne kiseline koja pridonosi normalnoj psihološkoj funkciji, te smanjenju umora i iscrpljenosti. Proizvod je bez glutena i laktoze, pogodan i za vegane. Uzimaju se 2 tablete na dan, jedna ujutro i jedna navečer s malo vode.

 

 

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner