Što preporučiti pacijentima

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

za zdravlje kardiovaskularnog sustava   

Što preporučiti pacijentima

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u svijetu i u Hrvatskoj. Na većinu rizičnih faktora za nastanak KV bolesti može se utjecati, pa je iznimno važno preventivno djelovanje svih zdravstvenih djelatnika. Zbog toga će se tradicionalni jesenski inPharma stručni skup ove  godine u obliku webinara također baviti zdravljem srca. Detalje pogledajte OVDJE.

Tim povodom u rubrici "Što preporučiti pacijentima" predstavljamo proizvode čiji sastojci blagotvorno djeluju na zdravlje srca i krvnih žila.

 

 

 

Auraxol CardiOlival

Kapsule sadrže uljni macerat ploda bijelog gloga (Crataegus monogyna) i češnjaka (Allium sativum) standardiziranog na min. 12% alicina, te ulje ploda masline (Olea europaea) standardizirano na 70% oleinske kiseline. Plod bijelog gloga i alicin iz češnjaka tradicionalno se koriste kod blažih oblika arterijske hipertenzije i hiperlipidemije. Ulje masline bogato je polifenolima, flavonoidima i oleinskom kiselinom, sastojcima koji štite od razvoja koronarne bolesti i lipidne peroksidacije. Kapsule se mogu preporučiti u dijetoterapiji dislipidemije i dijetetskim mjerama kod blažih oblika arterijske hipertenzije. Povoljno djeluju i na poboljšanje cirkulacije. Pogodne su za mlađe pacijente koji zbog nuspojava ne uzimaju redovito propisanu terapiju lijekovima. Glog i češnjak pridonose normalnoj funkciji srca. Oleinska kiselina djeluje antioksidativno i pridonosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

 

Almagea Krill Oil Cardio+

Da povratak svakodnevnim aktivnostima koje donosi jesen ne bi zadao stres i glavobolju, Almagea predlaže da se za (o)mega boost u rutinu uvrsti ulje krila - Krill Oil Cardio+. Ulje krila tradicionalno je poznato po benefitima na zdravlje srca, no istraživanja novijeg datuma sugeriraju da, s obzirom da se radi o fosfolipidnom kompleksu omega-3 masnih kiselina i kolina, pokazuje pozitivan učinak na zdravlje mozga, jetre, lokomotornog sustava kao i na hidrataciju kože i aktivaciju mišića tijekom tjelesne aktivnosti. Krill Oil Cardio+ ima slogan “alfa među omegama”, i to s dobrim razlogom - njegova formulacija jamči visoku apsorpciju i stupanj ugradnje dragocjenih omega-3 masnih kiselina u ciljana tkiva, dok vitamin E i selen, kojima je proizvod obogaćen, dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

 

Lifetime Koenzim Q10 100 mg

Koenzim Q10 je iznimno snažan endogeni antioksidans odgovoran za procese stvaranja energije. Najveća koncentracija je u stanicama organa koji zahtijevaju najveću opskrbu energijom (srce, mozak, jetra, gušterača i bubrezi). Mladi organizam može ga dovoljno sintetizirati, međutim sinteza naglo opada nakon 30-e godine. Na sintezu i povećanu potrošnju utječu stres, slobodni radikali, kronične bolesti i neadekvatna prehrana. Istraživanja pokazuju da velik broj lijekova (beta blokatori, hipolipemici...) ometa prirodnu sintezu CoQ10 u organizmu. Dokazano je i da statini inhibiraju metabolizam i smanjuju njegovu sintezu. Jedna od nuspojava terapije statinima je miopatija do koje vjerojatno dolazi zbog snižene razine CoQ10. S obzirom da je apsorpcija CoQ10 iz hrane tek 40%, taj antioksidans se preporuča kao dodatak prehrani, posebno odraslim osobama i kardiovaskularnim bolesnicima. Proizvod u 1 kapsuli (preporučena dnevna doza) sadrži 100 mg koenzima Q10, otopljenog u rižinom ulju koje pospješuje njegovu apsorpciju. 

 

 M.E.V. Feller CoQ10 100 mg 

Koenzim Q10 je prijeko potrebna molekula, rasprostranjena u raznim tkivima i organima tijela, a najviše je koncentrirana u srčanome mišiću. S godinama, njegova koncentracija u tijelu se smanjuje između ostalog i zbog stanja oksidativnog stresa koja se u današnjem užurbanom načinu života ne mogu izbjeći. Oksidativni stres djeluje na promjenu strukure i funkcije stanica. Ovaj proizvod u jednoj tableti na dan (preporučena dnevna doza) sadrži 100 mg koenzima Q10. Uzima se uz obrok.

 

 

M.E.V. Feller Super EPA Riblje ulje 1.000 mg SGC 

Općenito je poznata činjenica da nezasićene masne kiseline blagotvorno djeluju na srce. To djelovanje postiže se unosom od 250 mg na dan. M.E.V. Feller Super EPA Riblje ulje 1.000 mg SGC u jednoj mekoj kapsuli sadrži visoko pročišćeno riblje ulje sa 330 mg EPA i 220 mg DHA. Nezasićene masne kiseline EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca. Uzima se 1 meka kapsula na dan, uz obrok.

 

Principium Magnesio Completo

Dodatak prehrani koji u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži 450 mg magnezija. U ljudskom organizmu magnezij regulira aktivnost više od 300 enzima koji kontroliraju različite tjelesne procese. Između ostalog, odgovoran je za mišićnu kontrakciju, pomaže u kontroli otkucaja srca i kontroli krvnog tlaka. Magnezij pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj funkciji mišića. Proizvod u svojoj formulaciji sadrži magnezij u organskom obliku (magnezij pidolat i magnezij citrat) i magnezij u anorganskom obliku (morski magnezij i magnezij karbonat). Obogaćen je voćnim oligosaharidima i zaslađen stevijom. Bez glutena je i bez laktoze. Pogodan je i za vegane. Pakiranja sadrže 200 g ili 32 vrećice.

 

Solgar Kelirani magnezij  

Magnezij se smatra esencijalnim mineralom koji je potreban svakom ljudskom organu. On ima mnogobrojne benefite za organizam – pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj sintezi proteina, normalnoj funkciji živčanog sustava, sudjeluje u procesu dijeljenja stanica, pridonosi normalnoj funkciji mišića. Upravo zadnja tvrdnja odnosi se i na srce, najvažniji mišić u ljudskom tijelu. Solgar Kelirani magnezij jedinstven je, patentiran, visoko apsorbirajući oblik magnezija koji u jednoj tableti osigurava 100 mg magnezija. Uzimaju se 1 do 3 tablete na dan, uz obrok.

 365 nature Vitamin K2

Jedan od vitamina koji se često zanemaruje, a iznimno je značajan za cjelovito kardiovaskularno zdravlje je vitamin K2 MK-7. Taj bioaktivni oblik vitamina pridonosi pravilnom iskorištavanju kalcija, podržava hormonalnu ravnotežu, funkciju bubrega, ali i značajno poboljšava kardiovaskularnu funkciju, što potvrđuju i znanstvena istraživanja. 365 nature preporuča svoj novi proizvod izvrsne biodostupnosti - vitamin K2 koji se aplicira raspršivanjem u usta, što omogućava brzu apsorpciju i jednostavnu primjenu. 365 nature dodaci prehrani u oralnom spreju popularni su među kupcima koji ne vole ili ne mogu s lakoćom gutati kapsule i tablete. 

 

Vitabiotics Cardioace

Cardioace formulacija temelji se na više od 200 objavljenih znanstvenih radova o utjecaju hranjivih tvari na održanje zdravlja kardiovaskularnog sustava. Cardioace sadrži više od 20 tih tvari. Tiamin značajno pridonosi funkciji srca i krvožilnog sustava, dok vitamini B6, B12 i folna kiselina pomažu normalan metabolizam homocisteina. Visoke razine homocisteina direktan su uzrok pojave bolesti srca i krvožilnog sustava kod najmanje 10% populacije. Vitamini E i C te minerali cink i selen pridonose zaštiti od oksidativnog stresa. Magnezij je nužan za funkciju mišića, pa tako i srčanog, a laneno ulje odličan je izvor omega-3 masnih kiselina. Proizvod sadrži i CoQ10, L-karnitin i češnjak. Već samo jedna tableta na dan najbolja je preporuka svima koji brinu o zdravlju srca i krvožilnog sustava.   

M.E.V. Feller Magnezij DUO 

Magnezij je mineral nužan za funkcioniranje cijelog organizma - pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije i ravnoteži elektrolita. Od mnogih uloga, možda je najpoznatija njegova važnost u stvaranju kostiju. No, nikako se ne smije zaboraviti da magnezij pridonosi i normalnoj funkciji mišića i funkcioniranju živčanog sustava. M.E.V. Feller Magnezij DUO kombinacija je magnezija u dva oblika, citrata i bisglicinata, kojom se osiguravaju maksimalna apsorpcija i bioraspoloživost.

Solgar Wild Alaskan Full Spectrum Omega

Proizvod sadrži 2.400 mg čistog ulja divljeg aljaškog lososa (202 mg EPA i 180 mg DHA) u preporučenoj dnevnoj dozi (2 kapsule). EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca, a blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA. Ulje aljaškog divljeg lososa dobiveno je od ribe koja je ulovljena u skladu s održivim uvjetima u netaknutim, hladnim vodama Aljaske. Zaštićeni proces pročišćavanja osigurava učinkovito uklanjanje teških metala, uz održavanje optimalnog integriteta i biološke aktivnosti proizvoda. Proizvod sadrži i vitamin D3 te astaksantin.

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner Banner Banner Banner