Nova kategorija u Nutri-inspekciji

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Pripravci s dobrim bakterijama usmjereni na imunitet


Nova kategorija u Nutri-inspekciji

Činjenica je da se 60% stanica našeg imuniteta nalazi u crijevima. Ljudsko tijelo je domaćin milijardama bakterija, a mikrobiota je najgušće naseljena upravo u crijevima. Dobre, odnosno korisne bakterije predstavljaju one sojeve bakterija za koje se smatra da mogu blagotvorno djelovati na imunitet i cjelokupno zdravlje organizma. Svojim metabolizmom korisne bakterije stvaraju nepovoljne uvjete za rast patogenih mikroorganizama, pomažu da iz hrane dobijemo sve važne hranjive tvari i energiju, a odgovorne su i za sintezu vitamina K i nekih vitamina B skupine.

Bakterije iz rodova Lactobacillus i Bifidobacterium najpoznatiji su stanovnici crijeva čija prisutnost upućuje na zdravu crijevnu mikrobiotu. Dok laktobacili prevladavaju u tankom crijevu, bifidobakterije u najvećoj mjeri nastanjuju debelo crijevo. Te dobre bakterije prirodno se nalaze u nekim namirnicama ili se hrana njima obogaćuje, poput fermentiranih mliječnih proizvoda, a mogu se uzimati i u obliku dodataka prehrani.

Na tržištu danas postoji cijeli niz dodataka prehrani koji sadrže dobre bakterije, a jedna od kategorija takvih pripravaka usmjerena je na normalnu funkciju imunosnog sustava.

Naime, dodaci prehrani koje nalazimo u toj kategoriji, osim dobrih bakterija u svojoj formulaciji sadrže i nutrijente koji pridonose normalnoj funkciji imunosnog sustava kao što su vitamini C i D te mineral cink.

Pregled proizvoda pogledajte OVDJE.


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner