Vijesti

Dodaci prehrani popularniji nego ikad

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Dodaci prehrani popularniji nego ikad

Novo istraživanje o korištenju dodataka prehrani utvrdilo je da se upotrebljavaju više nego ikada. Koristi ih čak 77% Amerikanaca, i to većina muškaraca i žena starijih od 18 godina. Nadalje, žene uzimaju dodatke prehrani više (79%) nego muškarci (74%). Među svim dobnim skupinama, odrasli u dobi od 35-54 godina bilježe najveću upotrebu (81%), a među njima odrasli čija su djeca mlađa od 18 godina najčešće (83%).

Istaknuto je da su vitamini i minerali i dalje najčešće korišteni dodaci prehrani, pri čemu je 76% ispitanika koristilo te proizvode u posljednjih 12 mjeseci. Druga najpopularnija kategorija su dodaci prehrani za specifične potrebe, i to neposredno ispred biljnih pripravaka, a slijede dodaci prehrani za sportaše te dodaci koji se koriste za regulaciju tjelesne mase.

Istraživanje je iznova potvrdilo snažnu naklonost potrošača dodacima prehrani te industriji dodataka prehrani u cjelini. Studija je također zabilježila porast korištenja specifičnih kategorija, poput biljnih pripravaka te dodataka za specifične potrebe, poput vitamina C i melatonina kao i ključnih trendova.

Izvor: Council for Responsible Nutrition