Zdravlje kosti i zglobova

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Tena Škunca, mag.nutr., Vitaminoteka

U nutri-inspekciji donosimo pregled dodataka prehrani novije generacije

Zdravlje kosti i zglobova

 

Kategorija dodataka prehrani i prirodnih pripravaka za zdravlje kosti i zglobova tijekom posljednjih godina bilježi utjecaje novih trendova temeljenih na znanstvenim istraživanjima i sve većoj potražnji. Naime, populacija stari i sve je veći udio aktivne populacije koja nastoji sportske povrede i bolna stanja lokomotornog sustava rješavati prirodnim putem.

U ovoj nutriinspekciji nećemo se baviti dobro poznatim klasičnim formulacijama na bazi glukozamina i kondroitina, jer želimo u fokus staviti novije, složenije formulacije s inovativnim aktivnim tvarima i biljnim ekstraktima.

U kombiniranim formulacijama danas često nalazimo ekstrakte indijskog tamjanovca, kurkumin, nedenaturirani kolagen tipa II, hijaluronsku kiselinu, vitamin C i druge antioksidanse, a ponekad su kombinirani i s glukozaminom i kondroitinom, odnosno vitaminima D3 i K2. Ideja novijih formulacija je, uz klasičnu nadoknadu gradivnih supstancija za hrskavicu i kost, djelovati i na upalne promjene koje prate brojne degenerativne bolesti, ali i povrede.

 

Druga skupina dodataka prehrani za zdravlje kosti i zglobova prikazuje vitaminsko-mineralne formulacije koje su u novije vrijeme najčešće temeljene na vitaminima K2 i D3, a ponekad u kombinaciji sadrže i kalcij. Takvi proizvodi primarno su namijenjeni za prevenciju i terapiju osteopenije i osteoporoze, a mogu se kombinirati i s drugim pripravcima, ovisno o individualnim potrebama bolesnika.

U Nutri-inspekciji predstavljeni su slijedeći proizvodi: 

Kombinirane formulacije za zdravlje kosti i zglobova

BonelinFlex

Flexaktiv® 9

Flexomax  

Jointace Collagen

Motion Support+

No Dol

Osteo Bi–Flex® Ease

Solgar® 7

i

Vitaminsko–mineralne formulacije

 Calcimed® Osteo Direct

Herbiko® K2D3

 Natural Wealth® K2+D3 forte

 Osteo Complex

 

 Pregled proizvoda pogledajte ovdje.

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner