inPharma skupovi

Pharma & Beauty 2.0

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Pharma & Beauty 2.0

Stručni skup održan je 17. svibnja u Westin hotelu u Zagrebu. Na njemu je prisustvovalo 250 sudionika i 19 sponzora. Aktualne teme iz područja ljepote i zdravlja bila su predstavljena na osam predavanja i tri praktične radionice.

Uvodno predavanje 40 godina dermatofarmacije u Hrvatskoj održala je mr.ph. Seka Zebić.

 

O primjeni bihevioralno kognitivne terapije u dermatologiji govorila je  prim.dr.sc. Pustišek Nives, spec. dermatolog i venerolog u predavanju pod naslovom Što se događa na osi mozak-koža.


Sanja Poduje, dr.med., spec. dermatovenerologije u svom predavanju Zaštita kože od sunca: naša iskustva i inicijative naglasila je da je osnovni zadatak brojnih javno zdravstvenih akcija koje se poduzimaju u Hrvatskoj upravo edukacija šire populacije o pravilnom načinu zaštite te pravovremenom otkrivanju zloćudnih tumora.

 

Nutrijentima u borbi protiv fotostarenja govorila je prof.dr.sc. Darija Vranešić Bender.  


Prof.dr.sc. Zrinka Bukvić Mokos održala je predavanje Akne i umjetna inteligencija – izazov novog doba.


Ksenija Lokas, mag.pharm. iz Beiersdorfa u predavanju Inovacija njege protiv starenja kože predstavila je najnovija klinička testiranja koja su potvrdila da kombinacija kratko lančane i dugo lančane hijaluronske kiseline s bio aktivnim glicin saponinom dokazano povećava sintezu hijaluronske kiseline u koži.

 

Očuvanje lijepog izgleda kože i njezinog mikrobioma kao preduvjet zdravlja i samopouzdanja žene – naslov je predavanja kojeg je održala mr.sc. Jasminka Papić, dipl.ing.  Posebnost kozmetičke linije 10-HDA Royal čini sinergija jedinstvenih pčelinjih proizvoda i biološki najaktivnijih biljnih ekstrakata klinički dokazanih djelovanja.

 

Zatim je održana prva radionica Ljepota izvana i iznutra - primjeri iz prakse, koju su vodili dr.sc. Lea Pollak, dipl.ing. i Frane Herenda, mag.pharm. Primjerima iz prakse prikazali su kako očuvati ljepotu izvana i iznutra, i to kombinacijom dodatka prehrani i kozmetike.

 

Prof.dr.sc. Meri Tadinac s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, objasnila je prisutnima Kako je evolucija odredila što nam je lijepo.

 

O analizi kože, koju kao dodatnu uslugu svojim klijentima nude u Farmacia ljekarnama, govorila je Martina Šepetavc, mag.pharm.  u radionici pod nazivom Analiza kože u ljekarni.

 

Na kraju radnog dana koji je osim predavanjima i radionicama obilovao i druženjima i razgovorima uz kolačiće, kavu i ručak, završnu, vrlo zanimljivu radionicu - Chypre, Fougere… znate li govoriti parfemskim rječnikom?! - održao je gospodin Borut Mihalić.


I ovogodišnji proljetni stručni skup održan je u organizaciji stručnog časopisa inPharma i tvrtke Vitaminoteka - konzaltinga u nutricionizmu.

 Do viđenja do 27. rujna i stručnog skupa inPharma Mikrobiota i probiotici 2019!


SPONZORI:

ORGANIZATORI: