Predstavljen projekt razvoja studija farmacije na engleskom jeziku

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu danas je predstavljen projekt “Razvoj integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Farmacije na engleskom jeziku (Pharma 5.0)”

Predstavljen projekt razvoja studija farmacije na engleskom jeziku

 

Za provedbu projekta Fakultetu su iz Europskog socijalnog fonda osigurana bespovratna sredstava u visini od gotovo 1.700 000 kn. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci – do travnja 2021. godine.

Nakon pozdravnog govora prof.dr.sc. Željana Maleša, dekana Fakulteta, projekt je predstavila prof.dr.sc. Ana Mornar Turk, prodekanica za studente i studijske programe Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Glavni cilj projekta je razviti visokokvalitetan suvremeni studij farmacije na engleskom jeziku, a početak izvođenja nastave planiran je za akademsku godinu 2021./2022.

Studij farmacije na engleskom jeziku olakšat će odlaznu i dolaznu mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, što će dovesti do unapređenja kvalitete nastave, a domaćim studentima pružit će mogućnost studiranja u međunarodnom okruženju.

Podciljevi projekta su revidirati studijski program farmacije, osigurati visoku kvalitetu studija farmacije na engleskom jeziku te osigurati održivost takvog studija.

U provedbi projekta sudjelovat će 4 radne skupine.

Radna skupina za provedbu izmjena i dopuna studijskog programa farmacije izradit će prijedlog promjena studijskog programa farmacije koje imaju za zadatak unaprijediti studijski program, uvesti nove inovativne oblike podučavanja i osigurati učinkovitu organizaciju nastave. Radna skupina za  izradu izvedbenog plana i programa nastave izradit će dokumentaciju koja će biti poslana radnoj skupini za studijske programe Sveučilišta u Zagrebu, a radna skupina za izradu didaktičkih materijala bavit će se pripremom materijala na engleskom jeziku. Unutar te skupine studenti Fakulteta izradit će i Englesko-hrvatski leksikon farmaceutskih pojmova. Radna skupina za pripremu prijemnog ispita razradit će postupak vrednovanja kandidata i izraditi bazu ispitnih pitanja. 

O veličini i zahtjevnosti projekta govori i činjenica da će u njemu sudjelovati čak 50 članova nastavnog osoblja, 15 članova nenastavnog osoblja te 20 studenata farmacije.

Na kraju provedbenog razdoblja izradit će se promotivni materijali o o studiju, a studij će se - da bi se privukli strani studenti - predstaviti na sajmovima visokog obrazovanja (planirani su sajmovi u Sloveniji, Austriji i Poljskoj).

Provedbom tog projekta i uvođenjem studija na engleskom jeziku Fakultet će pridonijeti internacionalizaciji hrvatskog sustava visokog obrazovanja i unapređenju njegove kvalitete, a studij će  imati i pozitivan utjecaj na razvoj zdravstva, ljekarništva i farmaceutske industrije.  

Partner Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u razvoju i provedbi projekta je Institut za razvoj obrazovanja - stručna nevladina i neprofitna organizacija u području visokog obrazovanja.


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner