Eau Thermale Avène Xeracalm A.D za njegu suhe kože i kože sklone atopiji

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Poznata linija od sada ima oznaku Emollient Plus - Europskog dermatološkog foruma, koja jamči dodanu vrijednost u borbi s atopijskim dermatitisom

Eau Thermale Avène Xeracalm A.D za njegu suhe kože i kože sklone atopiji

 

XeraCalmA.D EauThermale Avène od sada ima oznaku Emollient Plus.  Riječ je o pojmu definiranom u Smjernicama za liječenje atopijskog dermatitisa Europskog dermatološkog foruma za 2018. godinu, koji označava pripravak čija se formulacija sastoji od djelatnih sastojaka i pomoćnih tvari koje poboljšavaju stanje atopijskog dermatitisa, a koji nije lijek.

Što to znači za djecu, njihove roditelje i sve druge kojima atopijski dermatitis narušava kvalitetu života? Kratko i jasno: više nježnosti, više umirenja i bolje kvalitete života, a manje krastica, manje svrbeža i manje besanih noći.

Potvrda stručnosti

Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène sustavno rade na usavršavanju proizvoda iz XeraCalm A.D linije, još od 2001. godine. Znanstvena i medicinska ekspertiza potvrđena je kliničkim ispitivanjima na više od sedam tisuća bolesnika diljem svijeta.

Nježna učinkovitost XeraCalm A.D linije počiva na tri sastojka:

- I-MODULIA izravno djeluje protiv svrbeža koji je posljedica suhoće kože. Smiruje crvenilo i/ili iritaciju zbog hiperreaktivnosti kože;

- CER-OMEGA obnavlja zaštitni sloj kože i čini ga otpornijim;

- Avène Termalna izvorska voda umiruje i smanjuje nelagodu te omekšava kožu.

 

Nježna učinkovitost

XeraCalm A.D Emollient Plus formulacija potvrđena je kliničkim ispitivanjima. Potvrđeno je značajno smanjenje inteziteta, mnogima najneugodnijeg simptoma atopijskog dermatitisa, svrbeža tj. pruritusa (Fostini AC, Georgescu V, Decoster CJ et al. A cream based on Aqua. dolomiae extracts alleviates non-histaminergic pruritus in humans. Eur J Dermatol 2017).

Također, došlo je do potpunog nestanka svrbeža nakon prosječno 5 dana primjene (istraživanje na 5.910 pacijenata iz 33 države – 78,6% pacijenata koristilo je samo XeraCalm A.D jednom ili dva puta na dan, tijekom tjedan dana).

Potvrđeni su i smanjeni intenzitet i učestalost razdoblja pogoršanja bolesti, pa je tako kod 9 od 10 bolesnika utvrđen izostanak pogoršanja bolesti u slijedeća tri mjeseca, i to uz 2 nanošenja XeraCalm A.D kreme na dan, uz tri mjeseca nadzora nakon 13 dana nanošenja dermo-kortikosteorida, kod 334 pacijenta iz 5 država).

 

Sterilna formulacija sa 0 nepotrebnih sastojaka

XeraCalm A.D proizvodi pripadaju sterilnoj kozmetici - znači da su sigurni i jednostavni za upotrebu te da poštuju fiziologiju kože.

Liniju čine:

-      Relipidirajuće ulje koje nježno čisti kožu čak i u akutnoj fazi bolesti

-      Krema za relipidaciju (bogata tekstura) i

-      Balzam za relipidaciju (vrlo bogata tekstura) koji obnavljaju barijeru kože te trenutno ublažavaju osjećaj svrbeža atopične i vrlo suhe kože.

 

Što savjetovati pacijentima

Njegu treba započeti čišćenjem: XeraCalm A.D. Relipidirajuće ulje nanese se na vlažnu kožu, temeljito ispere, a koža se osuši nježnim tapkanjem.

Za umirenje kože po njoj se blago rasprši Avène Termalna izvorska voda, a višak se nježno ukloni papirnatom maramicom.

Za ublažavanje svrbeža 1-2 puta na dan nanosi se Krema ili Balzam za relipidaciju.

 

 

AVENE PROMO

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner