Pad imuniteta... ne i ovaj put!

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Autorica članka Lovorka Huljev, mag.nutr., fitoaromaterapeut

Što poduzeti da bi se na vrijeme uspjele izbjeći infekcije tijekom jeseni i zime, a ako se infekcija već razvila, kako ublažiti simptome i ubrzati oporavak

Pad imuniteta... ne i ovaj put!

 

Razdoblje jeseni i zime koje nam predstoji, vrijeme je kad se često suočavamo sa stanjima prehlada, gripa i viroza. Učestalim infekcijama osobito su sklone starije osobe, trudnice, djeca, osobe koje su često na terapiji antibioticima te osobe koje već imaju dijagnozu određene  bolesti.

Često ne pomišljamo na činjenicu da je kod stanja infekcije najvažnije prvo primijeniti odgovarajući probiotik, jer su crijeva prva linija obrane organizma od različitih patogena. Ljudska crijeva i dobre bakterije koje ga nastanjuju, poput barijere sprječavaju prianjanje i množenje neželjenih patogena, a time direktno utječu na imunološki sustav. Ako crijeva postanu propusna otvaraju se vrata različitim uzročnicima infekcija. Pritom je potrebno odabrati probiotik koji će poticati jačanje imuniteta. Lactibiane Reference proizvod je tvrtke Pileje iz linije probiotika Lactibiane, koji sadrži specifične bakterije odgovorne za jačanje imuniteta, u svrhu smanjenja respiratornih infekcija tijekom jeseni i zime.

Kao prevenciju i potpuni pristup terapiji, uz probiotik je najbolje kombinirati i ciljane ljekovite biljke, u ovom slučaju čempres i ehinaceu. Proizvod Phytostandard čempres-ehinacea tvrtke Pileje, biljni je terapeutski preparat koji istovremeno djeluje antibakterijski i antivirusno, te je snažan stimulator imuniteta.

Učinkovitost kombinacije Lactibiane Reference i Phytostandard čempres-ehinacea dokazana je kliničkom studijom u slučajevima prevencije zimskih infekcija, a rezultati su pokazali značajno smanjenje epizoda gripe i prehlade u skupini koja je uzimala navedene proizvode.

 

Za vrijeme infekcije i nakon nje, kada je potrebno što prije “stati na noge” i vratiti se svakodnevnim obavezama, pomaže patentirana molekula Porphyral HSP, ekstrakt alge Porphyra umbilicalis koja dokazano pomaže ozdravljenju i oporavku nakon bolesti. Ekstrakt sibirskog ginsenga u proizvodu djeluje na smanjenje umora u periodu oporavka nakon bolesti, ekstrakt eukaliptusa razrjeđuje sluz i potiče iskašljavanje te tako olakšava disanje, a vitamin C jača imunitet te također djeluje protiv umora. Sve to sadrži proizvod tvrtke Pileje Immuchoc.

Kod male djece, pristup će biti drugačiji s obzirom na činjenicu da se djeca rađaju s gotovo sterilnim crijevima (bez dobrih bakterija) što direktno utječe na nedovoljan razvoj imunološkog sustava. Tada su u najranjivijoj fazi, izuzetno skloni alergijama, atopijama i infekcijama. Proizvod Lactibiane Enfant s pet probiotičkih sojeva- probiotik je izbora za podizanje imuniteta kod djece od rođenja. Uz ciljani probiotik za djecu, kod djece mlađe od 3 godine poželjno je uključiti i kombinaciju ljekovitih biljaka ehinaceje i bazge. Uz poznata djelovanja i učinke ehinaceje, bazga, slično kao čempres kod odraslih, ima izrazito antivirusno djelovanje. Obje biljke učinkovito pomažu kod upala uha, bronhitisa i sinusitisa te općenito učestalih tegoba prisutnih kod djece.

Možemo zaključiti da je pametno djelovati prije sezone gripa i viroza da bi tijekom razdoblja zime ostali zdravi.

 

Za sve dodatne informacije te savjetovanja kontaktirajte nas u Ro.Ra Natura savjetovalištu putem web stranice www.roranatura.hr ili na našoj FB stranici „Želim zdravlje by Ro.Ra. Natura“.

RO.RA.NATURA PROMO

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner