Eau Thermale Avene

Email facebook twitter LinkedIn gbuzz

Zaštita kojoj možete vjerovati

Eau Thermale Avene

Sunce nam je potrebno da bi bili zdravi i lijepi, ali pretjerano izlaganje dugoročno može dovesti do fotodermatoza, hiperpigmentacijskih promjena i pretjeranog starenja kože, ali i do daleko opasnijih zloćudnih promjena na koži. Dokazano je da adekvatna zaštita od najranije dobi opasnost od zloćudnih promjena svodi na minimum.

 

Kako zdravo uživati u suncu?

Da bi pružili učinkovitu zaštitu od sunca prilagođenu i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène preformulirali su proizvode za zaštitu lica s faktorom SPF 50+, unutar „narančaste“ linije.

U dobro poznatu formulaciju Sunsitive® sustava zaštite koji čine samo četiri kemijska filtera i pre-tokoferil, dodan je još jedan antioksidans, prekursor aminokiseline - thialidin. Sinergističkim djelovanjem oba antiokisdansa pruža se potpuna zaštita od ranog i kasnog oksidativnog stresa. Također, u formulaciji je prisutna i neizostavna Avéne termalna izvorska voda koja pruža umirujući i antiiritacijski učinak.

Nova nude skinfeel tekstura ne ostavlja bijele tragove i tako je ugodna da se ne osjeća na koži, a nova generacija silikata u formulaciji omogućuje bržu apsorpciju znoja i sebuma.

 

Zaštita od sunca za netolerantnu kožu

„Bijela“ mineralna linija pruža zaštitu netolerantnoj i alergijama sklonoj kože. Proizvodi pružaju 100% mineralnu zaštitu, bez kemijskih su zaštitnih filtera, bez mirisa i bez parabena.

Ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtera, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka(i dugih i kratkih zraka). Snažan antioksidans pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, a Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće, te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Proizvodi s mineralnom zaštitom namijenjeni su:
- koži djece i odraslih, koja pokazuje znakove alergije na kemijske filtre i parfeme,

- koži djece i odraslih, koja pokazuje znakove netolerancije, 

- koži svijetle puti,

- koži sklonoj opeklinama. 

 

„Specijalni agenti“: anti-aging i anti-akne zaštita od sunca

Specifična stanja i problemi na koži zahtijevaju i specifičnu njegu, neovisno radi li se o dnevnoj kozmetičkoj rutini ili o sezonskoj potrebi kao što je zaštita od štetnog djelovanja sunca.

Dermatološki laboratoriji Avéne foto-starenje osjetljive kože preveniraju proizvodom Eau Thermale Avéne anti-aging zaštita od sunca SPF 50+, a za sve one čija je koža problematična i sklona nastanku akni preporučuju Cleanance  emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+, razvijenu posebno za takav tip kože.

 

Uvijek se treba zaštititi od sunca

- Izbjegavati nepotrebno izlaganje - treba potražiti sjenovito mjesto i izbjegavati “ljetno sunce” od 10-16h.

- Nositi zaštitnu odjeću - zaštitna odjeća podrazumijeva duge rukave, šešire širokog oboda ili kape te naočale s UV filtrima. Djeci se preporučuje nošenje odjeće koja sadrži UV zaštitu.

- Redovito nanositi sredstva za zaštitu od sunca - treba koristiti fotozaštitna sredstva koja štite od UVA i UVB zraka. Voditi računa da fotozaštitna sredstva počinju djelovati tek 30 minuta nakon nanošenja i štite samo 2-3 sata.

Djeca su dugoročno izložena najvećem riziku od štetnih posljedica uzrokovanih neumjerenim izlaganjem UV zračenju. Djecu treba pustit da se igraju na otvorenom, ali nikad ne dopustiti da dobiju sunčane opekline!

Eau Thermale Avéne proizvodi iz dječje linije za zaštitu od sunca - Dječji sprej SPF 50+ i Dječje mlijeko SPF 50+  pružaju vrlo visoku zaštitu osjetljivoj dječjoj koži koja je uvijek, za razliku od kože odraslih, posebno osjetljiva na sunce i  sklona opeklinama.

 

Ekološki pristup - zaštita kože koja poštuje ocean

Projekt Skinprotect, Ocean respect iniciran prije 5 godina, pomogao je razviti proizvode za zaštitu od sunca koji su ekološki prihvatljivi, te je zahvaljujući pomno biranim sastojcima smanjen njihov utjecaj na morski ekosustav.

Prihvaćanjem te inicijative, dermokozmetički brend Eau Thermale Avène obvezao se na ostvarenje dva važna cilja: korištenje vlastite ekspertize za pružanje optimalne zaštite od sunca za osjetljivu kožu i minimalan utjecaj koji će pritom imati na morski život.

Ekološki prihvatljivi pristup povelje Skinprotect, Ocean respect dao je snažan pečat EauThermale Avène liniji za zaštitu od sunca. Proizvodi su u potpunosti u skladu s poveljom, što znači sljedeće:

  • broj i koncentracija filtera svedeni su na minimum
  • nema filtera koji su topljivi u vodi
  • formulacije su bio-razgradive
  • ne sadrže silikone

OKTAL PHARMA PROMO

 

 

 

 

 


Email facebook twitter LinkedIn gbuzz
Banner