Fitosterol

Fitosterol

2x30kapsula

ProizvođačDietpharm, Hrvatska

Sastav u 3 kapsule (preporučena dnevna doza): fitosterol esteri 2.542,35 mg, od toga slobodnih sterola 1.500 mg

 

Email facebook twitter LinkedIn

Ostali sastojci: modificirani krumpirov škrob; tvari za zadržavanje vlage: sorbitol, maltitol i glicerol; emulgator: mono- i digliceridi masnih kiselina; krumpirov škrob; tvar za poliranje: karnauba vosak; bojilo: titanov dioksid; antioksidansi: mješavina tokoferola, obogaćena i askorbil palmitat.

Upozorenje: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama te djeci do 12 godina. Pacijenti koji koriste lijekove za snižavanje kolesterola mogu uzimati ovaj proizvod samo pod liječničkim nadzorom. Proizvod nije namijenjen osobama koje ne moraju kontrolirati razinu kolesterola u krvi. Potrebno je izbjegavati konzumaciju biljnih sterola veću od 3 g/dan.

Doziranje: Uzima se 1 kapsula 3 puta na dan, uz obrok. Fitosterol kapsule treba uzimati kroz duži vremenski period, najmanje 3 mjeseca.

Cijena po danu: 7,48 kn

Mišljenje: Fitosterol kapsule sadrže biljne sterole. Pokazalo se da biljni steroli i esteri biljnih stanola snižavaju kolesterol u krvi. Visoki kolesterol je faktor rizika u razvoju koronarne bolesti srca. Povoljni učinci postižu se uzimanjem 1,5-2,4 g biljnih sterola na dan. Koronarna bolest srca ima višestruke faktore rizika, a mijenjanje jednog od tih faktora rizika može, ali i ne mora imati koristan učinak. Hrvatski proizvod.